BMW nauczyło się polskiego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 05c11172
    Classic
    • 2010
    • 18

kowal 2002, myślałem że trochę więcej jest do zdarcia niż 1mm tak jak z przodu
    no ale też tył jest cienki :|
    już się rozglądam za tarczami ale do końca nie jestem pewien jaki rozmiar, bo z forum wynika że są dwa do 1.9 :?

AdamB, no właśnie też to zauważyłem, jak na razie nie widzę żeby ktoś miał tak samo
    moja z odebrana 05.2007
    na tym cienkim widać jak by jakaś dodatkowa koszulka była albo coś takiego założone
  • bzik13
    Rider
    • 2009
    • 514

BMW nauczyło się języka polskiego natomiast Skoda dalej mówi niet dla interfejsów z "ogonkami". Czyżby BMW bardziej ceniło sobie polskiego klienta aniżeli Skoda?
    Mój liftback scout

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

mnie osobiście to wisi umnie pisło i gadało po niemiecku dzięki vagowi zmieniłem sobie na ludzki język czyli Angielski.
      Myślę że do niektórych wyrazów przetłumaczonych na język polski możemy nie trawić bo wiadomo jak jest z tłumaczeniem nieraz Angielskie słowo lepiej oddaje istotę problemu niż 10 polskich.
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez daneczek76
        mnie osobiście to wisi umnie pisło i gadało po niemiecku dzięki vagowi zmieniłem sobie na ludzki język czyli Angielski.
        Myślę że do niektórych wyrazów przetłumaczonych na język polski możemy nie trawić bo wiadomo jak jest z tłumaczeniem nieraz Angielskie słowo lepiej oddaje istotę problemu niż 10 polskich.
        też mi się tak wydaje, no i może rodacy przynajmniej kapke lizną języka w samochodzie
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• zys
          Ambiente
          • 2007
          • 196

"Polacy nie gęsi swój język mają" kupując samochód w Polsce , powinien być dostosowany na polski rynek , Jeżeli jestem w Polsce to chciałbym mieć po polsku a nie po angielsku
          Octavia II 1.9 TDI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
          Octavia II RS 2.0 TFSIhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
          Hurtownia Hydrauliczna http://www.eska.biz.pl

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez zys
            "Polacy nie gęsi swój język mają" kupując samochód w Polsce , powinien być dostosowany na polski rynek , Jeżeli jestem w Polsce to chciałbym mieć po polsku a nie po angielsku
            no to możesz mieć po czesku
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• tomek
              L&K
              • 2005
              • 1078

ale dla starszych osób uczenie się angielskiego nie do końca jest fajne. Szczególnie, ze sterowanie głosem telefonu to już wogóle można sobie darować
              Dla mnie to też skandal, że nie ma polskiego. Tym bardziej że od lat są w czołówce liczby sprzedanych samochodów
              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• byku123
                Rider
                • 2008
                • 269

tomek, tylko, że od kiedy tylko pojawiły się "gadające" samochody, to zawsze królował tam Język Angielski (pamiętam, jak kiedyś pożyczyłem samochód od kumpla i mi chciał jok'a zrobić i przestawił Menu nawigacji fabrycznej na francuski, którego ni w ząb ).

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Zamieszczone przez szkoda
                  zys napisał/a:

no to możesz mieć po czesku
                  ja u siebie jeszcze dołożę portugalski, francuski ,niemiecki.

osobiści mi to nie-przeszkadza oczywiście jak nie szwargocze po niemiecku..

Co do BMW dlatego jest Polski bo mieli za darmo jak Kubica pracował dla BMW i dał swój głos. :twisted:
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• bzik13
                    Rider
                    • 2009
                    • 514

Faktem jest, że w niektórych przypadkach angielski jest lepszy: Photoshop. Lecz to jest mój wybór. Natomiast pan Czesio mający 50 lat i handlujący kwiatkami na giełdzie kwiatowej już niekoniecznie musi znać i lubić angielski. Pan Czesio kupując samochód za 80-100 tys powinien liczyć na to, że ze swoim samochodem porozmawia/zrozumie się w ojczystym języku polskim. Czy w Portugalii sprzedaje się więcej samochodów Skody, nie wiem, ale nie sądzę aby więcej niż w Polsce (no chyba, że w ten język wkalkulujemy również Brazylię ).
                    Mój liftback scout

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

Tu już nie chodzi o samo przeszkadzanie kumuś po jakiemu auto gada, ale o samo podejście do klienta polskiego.
                      VW Group przez tle lat jest na polskim rynku i sprzedaje całą masę samochodów, a menu pokładowe wciąż nie ma języka polskiego mimo, że to auta od naszych sąsiadów.
                      I dobrze, że wkońcu BMW to zrozumiało. Volvo już od kilku lat ma komputer pokładowy po polsku.

Komentarz

Pracuję...